Friday, May 8, 2009

Costume Fitting...ala2 Cinderella

Last nite.. Joey, Me, Amirul & Adeline... we went to SG Bridal House for the costume fitting session.. ala...untuk Mother's Day Contest tuh...

Sampai sana.. ramai gak la.. calon2 peserta pertandingan tuh.. ramai Chinese.. Melayu.. 2 orang.. and one Indian lady.

So.. haku pun tried on la a few evening gowns... alamak!! kena pakai evening gown la pulak....huhuhuhu.. dah la tuh.. semua evening gown dia ala2 expose dada ngan bahu... adoi laa.. wajib kena cukur bulu ketiak sampai licin nih... sampai ke akar umbi!! muahahahahaha

Heran jugak haku.. coz Joey nampak okey jer dgn evening gown tuh.. you all tau jer la.. gown pengantin zaman sekarang nih.. kan ker seksi bagai... ala2 bustier style tuh....

Malam tadi.. haku try 2 gowns.. one is red in colour and the other one.. gold colour... amoi kedai bridal tuh dok suruh haku pilih yang gown merah menyala... ok gak kat mata haku... cantik... tapi haku kena tanya personal stylist haku... siapa lagi kalau bukan laki terchenta haku...kehkehkeh

Dia pilih gown gold colour tuh... so... haku pun cuba balik.... baru teringat yang haku ada high heel kaler gold... 3 1/2 inch punya heel.. so sesuai bangat!!!!

Joey ckp... amoi tuh saja nak suruh haku pilih merah.. mcm pek ji...muahahahaha... so that haku x menang!!!...whoaaa... ada unsur2 nak sabotaj haku ker...kuang! kuang! kuang!

Joey tried to take a photo tapi x dibenarkan dek bridal house tuh... x per.. nanti masa contest.. haku nak suruh Joey amik gambar banyak-banyak....hihihihi

Satu problem haku is.. haku ada scar kat tangan psl jatuh masa kecik dulu... sampai la nih x hilang...and haku pun x kesah nak menghilangkan scar tuh.. very obvious... so.. camner nak kasi cover itu scar eh..????.. haku rasa nak pakai shawl..ala2 selendang kat bahu gitu....

Org pakai evening gown pun ada pakai shawl kan? kan? kan?...hihihii.. ah! belasah jer la labu!!!

So.. dah puas hati dengan fitting session.. we all pun blah la for dinner.

At home... haku dok try kasut tinggi haku tuh plak.. ala2 berangan, posing2 depan cermin.... sekali Joey sudah sound haku... "bayangkan yer mama... tengah2 dok posing and jalan atas stage tuh... tetiba mama tertonggeng...mesti gempak...".. SIOT JER TAU LAKI HAKU!!!!!!!!!!!


Anyway.. semalam.. penganjur ada bagitau hadiah pertandingan tuh... bernilai RM500 utk 1st prize... penginapan serta makan di The Zon Hotel Regency by The Sea... 2nd ngan 3rd prize pun ada... but the best part is.. jadi peserta jer.. dah dpt voucher makan di The Zon bernilai RM100 seorang...heheheheheh... berbaloi jugak... x menang pun x per...hihihihi

Haku mcm cuak cemas jugak pasal pertandingan tuh depa buat kat 5th floor lounge The Zon.. sure ramai orang masa tuh... buat time lunch... adoi laa... haku nih lama tinggalkan bidang modelling nih .. sejak kawen dengan Joey.. dia dah x benarkan haku modelling lagi.. jeles la tuh!!!!


Photobucket

2 comments:

  1. ann, jangan lupa gambar nye tau...nak nengok sangat2....kalu ada gambar ko menonggeng lagi haku nak tengok....muahahahah.....good luck...semoga ko berjaya....

    ReplyDelete
  2. gudddddddddddddd luckkkkk!!!!!!!

    ReplyDelete

 

Made by Lena